Wat is Muziek op Schoot?

muziek ontdekken

De cursus muziek op schoot is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders. In de lessen ontdekken de kinderen op een speelse manier, d.m.v. zingen, dansen, muziek maken en luisteren de wondere wereld van de muziek.

De lessen

De lessen hebben een vaste structuur en opbouw. Zo wordt er altijd begonnen met het zingen van een welkomstlied waarbij alle kinderen individueel welkom worden geheten en wordt er afgesloten met met een afscheidslied waarbij ook weer van iedereen afscheid wordt genomen. Daar tussenin worden er allerlei activiteiten gedaan en zit er in iedere les een rust en/of luistermoment. Er zit veel herhaling in de aangeboden liedjes en activiteiten. Hierdoor gaan kinderen de dingen herkennen, wat zorgt voor veiligheid waardoor de kinderen steeds meer mee gaan doen. Ook zullen de liedjes dan thuis ‘spontaan’ gezongen gaan worden. Om dit te stimuleren worden alles liedjes die in de les gezongen worden ook meegegeven aan de ouders. Zij hoeven overigens zelf niet heel muzikaal te zijn.

Wij vinden het heel belangrijk dat de liedjes uit de Nederlandse cultuur levend worden gehouden en deze zullen dan ook zeer regelmatig in de Muziek op Schoot lessen gezongen worden. Afgewisseld met nieuwe moderne liedjes, versjes en spreekteksten.

De muzieklessen worden “op maat” gemaakt waardoor er geen cursus hetzelfde is. Dit houdt in dat er niet alleen rekening gehouden wordt met de tijd van het jaar, maar ook met de ontwikkeling en de interesses van de kinderen in de groep.

Ontwikkeling van de kinderen.

In de lessen wordt de ontwikkeling van de kinderen zo breed mogelijk gestimuleerd. Er wordt door de verschillende activiteiten aandacht besteed aan zeven verschillende ontwikkelingsgebieden. Natuurlijk wordt er gewerkt aan de muzikale ontwikkeling, maar ook de spraak/taal ontwikkeling, de zintuiglijke ontwikkeling, de motorische, sociale, intellectuele en emotionele ontwikkeling komen aanbod.

Materialen

Er wordt in de lessen gebruik gemaakt van veel verschillende materialen; van muziekinstrumentjes tot knuffels, van speelgoed tot kosteloze materialen.

Hieronder een greep uit de materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *